Inleiding Lidorganisatie

Iedere vereniging, stichting en/ of platform die de belangen behartigt van mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking of chronische aandoening in Limburg kan zich kosteloos aansluiten bij de lidorganisaties van FGL.

FGL streeft naar het verbinden, versterken, ondersteunen en samenwerken van verenigingen, stichtingen en platforms voor mensen met een beperking en/ of chronische aandoening . Met elkaar, vóór elkaar.

Wat houdt het gratis lidmaatschap in?

  • Alle lidorganisaties blijven autonoom in hun eigen vereniging, stichting of platform;
  • FGL is ondersteunend aan de collectieve belangen van haarlidorganisaties en wil hierbij de individuele mensen, die niet zijn georganiseerd, een stem geven op het provinciale niveau;
  • FGL helpt de lidorganisaties om samen de collectieve belangen te behartigen en waar nodig (ervarings)deskundigheid of expertise aan te bieden ;
  • FGL ondersteunt aangesloten lidorganisaties op bestuurlijk niveau;
  • In de jaarlijkse algemene ledenvergadering wordt het collectieve beleid bepaald en het gevoerde beleid van het afgelopen jaar verantwoord;
man in rolstoel

Wat kan FGL bieden?

Als lidorganisatie kunt u gebruik maken van het gezamenlijk digitaal platform waarin u ook uw vereniging, stichting of platform kunt presenteren. Door het aanvragen van een persoonlijk account kunt u de volgende pagina's beheren:

  • De lidorganisatiepagina beheren en wijzigingen;
  • Nieuwsberichten toevoegen;
  • Agendaberichten toevoegen.

Deze toevoegingen en/ of wijzigingen zijn zichtbaar op de website. Ook is er de mogelijkheid om de nieuws- en agendaberichten te delen met sociaal media (facebook, LinkedIn en X). FGL verzendt één keer per maand een nieuwsbrief waarin de nieuws- en agenda berichten worden opgenomen. 

Het digitale platform van FGL biedt ook de mogelijkheid om vrijwilligers en ervaringsdeskundigen te werven via de vacaturebank. Daarnaast kunnen de thema's lokaal beleid, zorg en inclusiemaatschappelijke participatieOpenbaar & aangepast vervoer en postitieve gezondheid worden aangevuld en kan  worden doorgelinkt naar lidorganisaties. 

Sluit uw organisatie aan als lid!

Download dan ons inschrijfformulier of neem contact met ons op!

Overzicht Lidorganisaties

Zoeken naar Lidorganisaties