Samenwerking VN-verdrag Handicap: succesfactoren en adviezen

Door: Patrick Moonen, FGL
Op: donderdag 18 april 2024

Op 22 februari 2024 kwamen beleidsmakers uit gemeenten en ervaringsdeskundigen met een beperking bijeen. Zij bespraken hoe ze hun samenwerking bij de implementatie van het VN-verdrag Handicap kunnen verbeteren. Dat leverde waardevolle succesfactoren en adviezen op.

Bij het binnenlopen in de zaal wisselen deelnemers gelijk uit wat hun is opgevallen op weg naar de bijeenkomst. Zoals de defecte lift op het station die voor menigeen een barrière vormde, en de als positief ervaren overdekte weg van de parkeergarage naar de locatie. Of het feit dat je niet makkelijk zelfstandig koffie kon halen in de foyer. De bijeenkomst staat namelijk in het teken van toegankelijkheid zoals is beschreven in het VN-verdrag Handicap. Doel van de bijeenkomst is het delen van inzichten over de samenwerking tussen ambtenaren en ervaringsdeskundigen bij de implementatie van het VN-verdrag Handicap.

Organisatie van de bijeenkomst is in handen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ieder(in) en Movisie.

Lees verder


 

Bron: 

Delen via...