Groep 8 project ‘Leven met een beperking’

Kinderen dienen zich ervan bewust te zijn dat het voor iemand met een beperking niet gemakkelijk is om – net als iemand zónder beperking – mee te doen in de samenleving. Want, wanneer je je bewust bent van de situatie waarin de ander zich bevindt dan is het gemakkelijker om contacten te leggen en met elkaar om te gaan. Dat is de boodschap van het groep 8 project ‘Leven met een beperking’. De pilot van dit project is op donderdagmorgen 4 juni van start gegaan in Gennep. In 2015 worden de groepen 8 van alle basisscholen in de gemeente Gennep bezocht. Daarna kunnen ook basisscholen in andere gemeenten meedoen.

Tijdens een ochtend vullend programma maken leerlingen van groep 8 kennis met diverse (vormen van) beperkingen en mogelijke oorzaken daarvan en ervaren zij op speelse wijze wat het is om te leven met een beperking in een beperkt toegankelijke omgeving of samenleving. Ook ontvangen de kinderen informatie over organisaties en plekken, waar zij met hun vragen terecht kunnen.

ea_0406_1015_04

 

Reacties van leerlingen

Kinderen, ouders, scholen en andere belangstellenden zijn benieuwd naar de reacties van leerlingen die aan het project meededen.

– Wil je jouw reactie geven?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Naam School

Uw bericht

 

Initiatief

Het project ‘Leven met een beperking’ is een initiatief van het Gehandicapten Platform Gennep en de Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg FGL). Het project wordt uitgevoerd samen met (ervarings)deskundige vertegenwoordigers van het Samenwerkingsverband van Ouderverenigingen van mensen met een verstandelijke beperking in Limburg (SOL) en het Provinciaal Platform van GGz&OGGz Zorgvragers Limburg. Het Huis voor de Zorg ondersteunt hen daarbij.